Cranleigh Damon

Tämä on virtuaalihevonen! | This is a sim-game horse!


© Roshoeve
Rotu holsteininhevonen
Sukupuoli ori
Syntymäaika 16.05.2015 (3-vuotias 10.06.2015)
Säkäkorkeus 164cm
Rekisterinumero VH15-044-0249
Omistaja lottis, VRL-13831
Kasvattaja Kida VRL-08368, Cranleigh Equestrian Centre
Maahantuoja -
Painotuslaji esteratsastus
Koulutustaso 160cm

Luonnkuvaus

Damonia kuvaillaan usein todella oria kuvaavalla sanaparilla, viekas kettu. Tämä hevosori on melko pidättyväinen, eikä päästä lähelleen juuri ketään. Hoidettaessa kun Damoniin tutustuu, on tämä oikea unelma mutta mikäli et voita sen luottamusta itsellesi, osaa se olla todella kettumainen ja ärsyttävä. Ratsastaessa ori on ajoittain melko hankala tapaus. Se nimittäin koettelee ja testaa ratsastajaansa vähän väliä.

Hoidettaessa Damon on jopa veemäinen, kun siihen alkuun tutustuu. Ori osaa kaikenmaailman kepposet ja tietää kuinka ihmisiä ärsytetään. Orin käytös johtuu luultavasti siitä, ettei se ole oikein tottunut luottamaan ihmisiin ja on melko arka monia kohtaan, joka sitten näkyy poispäin työntämisenä. Kun orin lähelle kuitenkin pääsee ja se oppii luottamaan, osoittautuu se todella ystävälliseksi ja kiltiksi hevoseksi. Damon ei kuitenkaan päästä ketään helposti kuorensa lävitse, vaan läpäisy vaatii paljon aikaa. Harjatessa ori on kaikille yllättävän kiltti, se nauttiikin harjaushetkestä todella paljon. Varustaminen onkin sitten ihan toinen juttu. Satulaa nostaessa selkään, ori pyrkii koko ajan pois sen alta. Suitsiessa puolestaan se nakkoo päätään sinne pariin metriin, jolloin ei ole toivoakaan saada suitsia päähän. Loppujen lopuksi pitkän kinastelun jälkeen ori lopettaa ja suostuu suitsimiseen – tosin todella epäröivästi. Veden kanssa saat varmasti Damonin pitämään itsestäsi edes hetken. Ori nimittäin rakastaa vettä, varsinkin kuumina päivinä.

Ratsastaessa Damonin kanssa tulevat toimeen hoitamistakin harvemmat. Kun orin selkään on päästy pitkän hoitorupeaman jälkeen, taistelu ei todellakaan lopu siihen. Sillä on nimittäin inhottavana tapana koetella ja testata ratsastajansa hereillä oloa ja napakkuutta jatkuvasti. Tutun ja varman ratsastajan kanssa ori toimii kuitenkin hienosti. Esteillä Damon on todella itsevarma ja halukas tekijä. Askellajit ovat isältään perityt, melko hyvät mutta hieman kovat. Maastossa ori rakastaa rauhallisia ja rentouttavia retkiä tutun ratsastajan kanssa. Oudommalla ratsastajalla ori saattaa säikkyä mitättömiäkin asioita.


Sukuselvitys

i. Dark Ages PB

holst, trn

ii. VIR MVA Ch Tristan GER

YLA1, ERJ-I

iii. Galahad
iie. Guilt On Skin
ie. Shadegrown

YLA2, ERJ-II

iei. Wanderer C
iee. Nocternity
e. Prominente PB

holst, rt

ei. Castlevania

ERJ-I

eii. Castle Forbes
eie. Salicia
ee. Polarstern
eei. Pole Star
eee. Gehenna II

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Omistaja
00.00.0000 o./t. varsa vanhempi omistaja VRL-00000

Kisakalenteri

Ominaisuuspisteet ja kilpailutaso

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 824.47 pistettä

Nopeus ja kestävyys: 0.00 pistettä

Kuuliaisuus ja luonne: 1295.61 pistettä

Tahti ja irtonaisuus: 0.00 pistettä

Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 pistettä

Esteratsastuksessa 2120.08 ominaisuuspistettä (vaikeustaso 5)

Esteratsastus maksimitaso: 10

Esteratsastus koulutustaso: 160cm


Ominaisuuspisteiden reaaliaikainen tilanne löytyy täältä.


Päiväkirja & valmennukset

13.05.2016 | Estevalmennus | Kirjoittanut Olavi Mattila

Olimme sopineet lottiksen kanssa Damonille valmennuksen, jolloin pääsin samalla myös itse tutustumaan ratsukkoon meidän maneesissamme. Olin jo valmiiksi koonnut keskelle esteet, kahdeksan estettä, sillä tarkoituksena oli hypätä rataa. Mukana oli myös pari erikoisestettä eli juurikin kaikki, mitä lottis oli valmennuksen sisällöksi ehdottanut. Minulla oli nyt hyvin aikaa tutustua ratsukkoon, tämän verrytellessä rennosti kaikissa askellajeissa. Ratsukko oli selvästi toisilleen tuttu, sillä yhteistyö vaikutti oikein sujuvalta ja lähes saumattomalta. Silloin tällöin tilanne vaikutti hankalalta, mutta yhtä nopeasti ratsukon peli oli jälleen tasaisen varmaa. Lottiksen verryteltyä Damonilla 20 minuuttia laskin yhden esteen ristikoksi ja ratsukko sai tulla sille pari verryttely hyppyä. Puomi/kavaletti työskentely jäi tällä kertaa välistä, mutta tarkoituksena oli hypätä rataa, enkä uskonut sen olevan mikään ongelma GP-tason ratsukolle.

Lottis sai pari hyvää hyppyä ristikolle ja toiselle pystylle, joka oli korkeudeltaan aluksi vain 80 senttinen. Ori oli koko ajan menossa ja siinä oli selvästi enemmän pideltävää, joten ratsukko sai tehdä myös hyppyjen aikana paljon kontrolliin liittyviä harjoitteita. Pystyn nostin lopulta 130- ja ristikon 120 senttiseksi pystyksi. Näille esteille tuli ihan hyvät hypyt, pystylle Damon tuli hieman pitkästi ja jopa löysästi, joten kehotin ratsukon uusinta kierrokseen samalla kun nostin pystyä vielä viidellä sentillä. Lottis sai nyt tulla jopa vähän liian pohjaa ja tämän hypyn ansiosta Damon todella heräsi ja oli mukana tekemässä. Verkkahyppyjen jälkeen ratsukko sai kävellä hetken samalla, kun laitoin erikoisesteet - vesimaton ja laatikkotrippelin - sopivaan korkeuteen. Samalla kyselin lottikselta vähän lisää Damonista ja juttelin verryttelyhyppyjen onnistuneisuudesta.

Kävelytuokion jälkeen lottis keräsi ohjat, otti kierroksen ravia ja laukkaa, jonka jälkeen pyysin häntä lähestymään vesimattoa. Damon katseli selvästi jännittyneemmin erikoisestettä, mutta lähestyi hienosti, hypyssä ei ongelmaa. Laatikolle sama. Pyysin ratsukkoa ottamaan sinne pitkän lähestymisen. Suoritus oli rauhallinen - ammattilaismaisen tyyni. Näiden jälkeen ratsukko sai ottaa samat esteet uudelleen, nyt jo uusintatason lähestymisillä. Näissäkään ei ollut mitään ongelmaa, lottis osasi tukea Damonia kaarteessa ja piti pohkeensa ruunan kyljissä, Damon hyppäsi esteet kiltisti - vaikkakin hieman katsoi niitä epäillen.

Viimeisenä vuorossa oli kunnon rata. Se koostui yhteensä yhdeksästä esteestä, yksi este hypättiin kahteen kertaan. Mukana oli kymmenen hyppyä, pysty-okseri sarja kahdella laukalla. Selitin lottikselle rauhassa radan Damon saadessa kävellä ja hengähtää. Radan alku oli ainakin helppo: selviä teitä, suht kivoja hyppyjä. Loppurataan olin suunnitellut muutaman kommervenkin, joita olivat kulmasta tulo suoraan laatikko esteelle ja sarjan jälkeen oleva kaarevaura suhteutetulla. Jälleen Damonin ja lottiksen suoritus oli tasaista ja varmaa. Ainoastaan laatikko esteelle Damonilla menivät askeleet sekaisin ja lähestyminen pilalle - ratsukko tuli sen uudelleen ja jatkoi rataa jälleen ongelmitta. Loppuun nostin esteet vielä 130-140 senttiin ja ratsukko sai suorittaa esteet - nyt täysin ehjällä suorituksella. Juttelin valmennuksen kulusta vielä lottiksen kanssa Damonin kävellessä hyppyjen jälkeen, sekä toivotin tietysti onnea tuleviin koitoksiin.

20.12.2017 | estevalmennus | kirjoittanut miivi

Olin pitänyt tänään jo yhden estevalmennuksen, ja nyt kahvitauon jälkeen vuorossa olisi toinen. Minun siemaillessani kahvia oli lottis käynyt vaihtamassa itselleen toisen ratsun, ja marssitti nyt kentälle komean, ruunikon Damon-orin. Olin koonnut radan jo valmiiksi, joten saatoin keskittyä täysillä seuraamaan ratsukon verryttelyä. Damon tuntui vastustelevan apuja, mutta lottis näytti sille, että sen oli parasta olla ryppyilemättä, ja ori tyytyi asemaansa. Kun ori pääsi hyppäämään, se ei tuntunut mitenkään innostuvan, siitä suorastaan paistoi ylimielisyys. "Mitä sä nyt näin helpon radan oot tehnyt", tuntui ori sanovan. Kun nostin estekorkeutta, ei rata ollutkaan enää niin simppeli, vaan vaati tekniikkaa, ja ratsukko pääsi tuskastelemaan muutaman hankalan linjan kanssa.

Valmennuksen lopussa ratsukko oli suorittanut radan kahteen kertaan puhtaasti. Hyppyjä oli tullut vähän turhankin paljon, mutta lottis ratsuineen ei ollut valmis luovuttamaan ennen kuin he tietäisivät, että he osasivat homman.

Ulkoasu © NM. | Otsikon kuvat © marthasadie & BK-Horse
Noack Warmbloods